HERREMAD 
   MENU
22.04.2025

 

Hvide asparges med stenbiderrogn

Wienerschnitzel med dreng
 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Hvide asparges med stenbiderrogn :

Ingredienser til 4 personer

bullet

20 Hvide asparges

bullet

2 dl Cremefraiche

bullet

150 g Stenbiderrogn

bullet

En håndfuld Rugbrødschips

bullet

Et halvt bundt Dild

bullet

1 Citron

bullet

Salt

bullet

Peber
 

Hvide asparges med stenbiderrogn :

Fremgangsmåde:

  1. Skræl de hvide asparges og knæk det allernederste stykke af.

  2. Damp de hvide asparges i kogende letsaltet vand i ca. 3 - 4 minutter.

  3. Anret de hvide asparges på en tallerken og pynt med cremefraiche og stenbiderrogn og dild.

  4. Smag til med citronsaft, samt drys med rugbrødschips og salt og peber og serveres med flutes.

Wienerschnitzel med dreng :

Ingredienser til 4 personer.

bullet

4 Kalveschnitzler

bullet

1 dl Hvedemel

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

2 æg sammenpisket

bullet

2 dl Rasp

bullet

3 spsk Olivenolie

bullet

30 g Smør

Dreng:

bullet

1 øko Citron

bullet

1 glas eller 1 ds Benfri sild

bullet

2 spsk Peberrod

bullet

2 spsk Kapers

bullet

Flagesalt

bullet

Peber

Tilbehør:

bullet

1 kg. kartofler

bullet

300 gram ærter

bullet

2 spsk Olivenolie

bullet

2 spsk Smør

bullet

Flagesalt

 

Wienerschnitzel med dreng :

Fremgangsmåde:

Ristede kartoffelskiver:

  1. Skær kartoflerne i ca. 1 cm. tykke skiver og vend dem i olie og salt, kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir.

  2. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.

Wienerschnitzel:

  1. Bank kødet fladt til ca. 1/2 cm. med en pande eller kasserolle eller kødhammer.

  2. Vend dem på begge sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber.

  3. Derefter vendes i en skål med sammenpisket æg og til sidst i en skål med rasp og salt og peber.
    Steg med smør og olie.

  4. Varm de brunede wienerschnitzel nederst i ovnen de sidste 5 minutter af kartoflernes bagetid.

Ærter:

  1. Lad smør bruse af på en ren pande og lynrist ærterne i ca. 1 minut med høj varme under omrøring.

  2. Drys med salt og peber og server til wienerschnitzelerne mens ærterne er rygende varme.

Servering:

  1. Server wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod, samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.