HERREMAD
MENU
22.04.2025 |
Hvide asparges med stenbiderrogn
Wienerschnitzel med dreng
|
Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025 |
Hvide
asparges med stenbiderrogn : Ingredienser til 4 personer
 |
20 Hvide asparges |
 |
2 dl Cremefraiche |
 |
150 g Stenbiderrogn |
 |
En håndfuld Rugbrødschips |
 |
Et halvt bundt Dild |
 |
1 Citron |
 |
Salt |
 |
Peber |
|
Hvide asparges med stenbiderrogn : Fremgangsmåde:
-
Skræl de hvide
asparges og knæk det allernederste stykke af.
-
Damp de hvide
asparges i kogende letsaltet vand i ca. 3 - 4 minutter.
-
Anret de hvide
asparges på en tallerken og pynt med cremefraiche og stenbiderrogn og
dild.
-
Smag til med
citronsaft, samt drys med rugbrødschips og salt og peber og serveres med
flutes.
|
Wienerschnitzel med dreng : Ingredienser til
4 personer.
 |
4 Kalveschnitzler |
 |
1 dl Hvedemel |
 |
Salt |
 |
Peber |
 |
2 æg sammenpisket |
 |
2 dl Rasp |
 |
3 spsk Olivenolie |
 |
30 g Smør |
Dreng:
 |
1 øko Citron |
 |
1 glas eller 1 ds Benfri sild |
 |
2 spsk Peberrod |
 |
2 spsk Kapers |
 |
Flagesalt |
 |
Peber |
Tilbehør:
 |
1 kg. kartofler |
 |
300 gram ærter |
 |
2 spsk Olivenolie |
 |
2 spsk Smør |
 |
Flagesalt
|
|
Wienerschnitzel med dreng : Fremgangsmåde:
Ristede kartoffelskiver:
-
Skær kartoflerne i
ca. 1 cm. tykke skiver og vend dem i olie og salt, kom kartoflerne på en
bradepande med bagepapir.
-
Bag dem i en
forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Wienerschnitzel:
-
Bank kødet fladt til
ca. 1/2 cm. med en pande eller kasserolle eller kødhammer.
-
Vend dem på begge
sider først i en skål med hvedemel blandet med salt og peber.
-
Derefter vendes i en
skål med sammenpisket æg og til sidst i en skål med rasp og salt og
peber.
Steg med smør og olie.
-
Varm de brunede
wienerschnitzel nederst i ovnen de sidste 5 minutter af kartoflernes
bagetid.
Ærter:
-
Lad smør bruse af på
en ren pande og lynrist ærterne i ca. 1 minut med høj varme under
omrøring.
-
Drys med salt og
peber og server til wienerschnitzelerne mens ærterne er rygende varme.
Servering:
-
Server
wienerschnitzel med en citronskive, toppet med sild, kapers og peberrod,
samt kartoffelskiver og smørristede varme ærter.
|