HERREMAD 
   MENU 10.01.2023

 

Gambas al ajillo

Ovnbagt filet royal af lange, kulmule eller torsk med rosmarin og citron på bund af grøntsager og hønseglace

”Peach Melba”

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Gambas al ajillo:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

275 g store argentinske rødrejer

bullet

1 rød chili

bullet

8 fed hvidløg presset

bullet

2 håndfulde finthakket persille

bullet

100 g smør

bullet

1 dl olivenolie

bullet

Salt og peber

 

Gambas al ajillo:

Fremgangsmåde:

  1. Pil rejerne og sørg for at fjerne tarmen, dup dem tørre
  2. Fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde skiver
  3. Bland smør, olie, chili og hvidløg i en lille gryde, krydr med salt og peber og lad det simre i ca. 15 min. så blandingen tager god smag.Tilsæt persillen til sidst
  4. Hæld rejerne i et lille fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min ved 200 grader – almindelig ovn
  5. Server straks med et drys frisk persille over og med flutes til

 

 

 

 

 

 

Ovnbagt filet royal af lange, kulmule eller torsk med rosmarin og citron på bund af grøntsager og hønseglace:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

600 g filet royal af lange, kulmuleeller torsk

bullet

1 bundt forårsløg

bullet

1 citron

bullet

1 bundt grønne asparges

bullet

2 gulerødder

bullet

8 cherrytomater

bullet

1 dl hvidvin

bullet

2 dl hønsebouillon

bullet

Smør

bullet

Olivenolie

bullet

Rosmarin

bullet

Salt og peber

bullet

Små kartofler

 

 



 

Ovnbagt filet royal af lange, kulmule eller torsk med rosmarin og citron på bund af grøntsager og hønseglace:


Fremgangsmåde Fisk:

 

  1. Krydr fisken med salt og stil den koldt i ca. ½ time før tilberedning.
  2. Del fisken i 4 portioner og placer dem i et smurt ovnfast fad
  3. Lav tynde strimler (Julienne) af skallen fra en halv usprøjtet citron
  4. Rosmarinblade (6 – 8 stk per portion) blandes i en skål med lidt olivenolie og fordeles over portionsstykkerne
  5. Krydr med peber
  6. Bag fisken i forvarmet ovn 200 grader i ca, 10 – 12 min. til fisken er fast
  7. Lad fisken trække i 2 – 3 min før servering

Fremgangsmåde Grøntsagssauté:

  1. Rens grøntsagerne
  2. Skær gulerødderne i meget tynde stave
  3. Del tomaterne i halve
  4. Del de grønne asparges og forårsløg i mindre stykker
  5. Sauter det hele på en pande i lidt olie/smør, begynd med gulerødder og til sidst tomaterne
  6. Krydr med salt og peber

Fremgangsmåde Hønseglace::

  1. Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve
  2. Tilsæt hvidvin og kog igen ind til det halve
  3. Smag til med en smørklat samt salt og peber
  4. Lad det koge ind til sirupsagtig konsistens

Servering:
Fisken serveres på grøntsagerne omgivet af hønseglace og med små kogte kartofler

 

 

”Peach Melba”:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 friske ferskner (evt. syltede)

bullet

250 g friske hindbær

bullet

4 spsk sukker

bullet

4 vaniljeiskugler

 

 

 

”Peach Melba”:

Fremgangsmåde:

  1. Del fersknerne i halve, fjerne stenen, skær en lille flade under bunden så den står fast
  2. Blend hindbærrene med sukkeret til det er opløst
  3. Hæld puréen gennem en sigte så kernerne sies fra
  4. Anret hver halve fersken med en kugle vaniljeis med hindbærpuré på toppen