HERREMAD 

   MENU 20. okt. 2015


Ostegratineret pastinaksuppe med valnødder

Italiensk skinke- og ostegryde

Bagte æbler med pistacienødder

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Ostegratineret pastinaksuppe med valnødder

Ingredienser til 4 personer

bullet

25 g smør

bullet

2 zittauerløg i tynde skiver

bullet

3 pastinakker i tynde skiver

bullet

1 dl røde linser

bullet

8 dl grøntsagsbouillon

bullet

1⁄2 tsk groft salt

bullet

1 1⁄2 dl tør hvidvin

bullet

1 tsk Sambal oelek

bullet

1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%

bullet

12 skiver flutes - ristet

bullet

1 dl valnøddekerner

bullet

100 g Pasta- & gratineringsost 30%

 

Ostegratineret pastinaksuppe med valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Lad fedtstoffet blive varmt i en gryde.

  2. Svits løgene i ca. 2 min.

  3. Tilsæt pastinakker, linser, bouillon, salt og hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

  4. Tilsæt sambal oelek og cremefraiche.

  5. Fordel suppen i 4 små ovnfaste skåle. Fordel først valnødder og til sidst osten på de ristede brødskiver.

  6. Læg brødene på suppen og grill (c a. 4 min.) suppen midt i ovnen - til osten smelter og bliver let gylden.

  7. Server straks.
     

 

Italiensk skinke- og ostegryde

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

50 g parmaskinke

bullet

25 g smør

bullet

2 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)

bullet

2 små finthakkede fed hvidløg

bullet

500 g svinekød i tern

bullet

250 g risottoris (ca. 3 1⁄4 dl)

bullet

1 tsk edelsüsspaprika

bullet

1 dl hvidvin

bullet

1 liter hønsebouillon

bullet

2 spsk tør sherry

bullet

1 dl små kviste af frisk timian

bullet

75 g Pasta- & gratineringsost 30%

bullet

2 bundter grønne asparges i mindre stykker (ca. 500 g)

 

Hertil:

 

bullet

100 g groftrevet romainesalat

bullet

175 g tomater i både

bullet

1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)

bullet

125 g mangofrugt i mindre stykker

bullet

1 dl finthakkede krydderurter, fx persille og dild

bullet

lidt friskpresset citronsaft
 

 

Italiensk skinke- og ostegryde

Fremgangsmåde:

  1. Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og sæt risten midt i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

  2. Kom smør i en gryde. Steg halvdelen af løg, hvidløg og kød til det er brunet let. Tag det op og brun resten.

  3. Kom al kød og grøntsager tilbage i gryden og tilsæt ris, paprika og vin.

  4. Tilsæt bouillon lidt ad gangen over ca. 6 gange under omrøring. Det tager ca. ½ time.

  5. Når det hele er ved at være absorberet skal risene være møre og kødet gennemstegt.

  6. Kom sherry, timian og revet ost ved. Kom asparges i og kog nogle min.. til de er møre.

  7. Skær parmaskinken i mindre stykker og drys dem over retten. Smag til og server straks sammen med den blandede salat.


     

Bagte æbler med pistacienødder

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

4 æbler (ca. 500 g)

bullet

75 g smør

bullet

3 spsk rørsukker

bullet

75 g usaltede pistacienøddekerner

bullet

1 spsk flydende honning

bullet

1 1⁄2 spsk sødmælk

bullet

2 spsk hvedemel

bullet

2 1⁄2 dl Piskefløde 38%

Bagte æbler med pistacienødder

Fremgangsmåde:

  1. Halver æblerne, fjern kernehuset og kom dem i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm).

  2. Skær 25 g smør i små tern og fordel dem over æblerne, sammen med 1 spsk rørsukker.

  3. Forbag æblerne midt i ovnen. Ca. 20 min. ved 200 grader.

  4. Hak pistacienødderne groft.

  5. Smelt resten af smørret og tilsæt det sidste rørsukker, honning, mælk og mel. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. til det tykner.

  6. Rør pistacienødderne i og fordel nøddemassen på de halverede æbler.

  7. Skru op for temperaturen og bag æblerne færdige midt i ovnen (10-15 min. ved 225°), til de er gyldne. Lad æblerne køle lidt inden servering.

  8. Pisk fløden til let skum og server til de lune æbler.