HERREMAD 

   MENU 6. JANUAR 2009

HOLD 2 

Paté af fjerkrælever
Sauce Cumberland
Flutes

Peberbøf Flambé 
m. grønne Madagaskarpeber
Aspargeskartofler m.Provencekrydderi
Sauce Speciale
Grøn salat

 

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 
Paté af fjerkrælever
Sauce Cumberland
Flutes

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Paté

bullet

500g lever fra kylling eller and

bullet

Ca. 200g smør

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 knivspids paprika

bullet

1 spiseske timian

bullet

3 laurbærblade

bullet

1 – 2 spiseskeer timian

bullet

1 pk. bacon

bullet

ca. 1 dl Portvin

bullet

ca. ¼ dl Pernod

bullet

salt

bullet

peber

Sauce Cubmerland

bullet

3 – 4 spiseskeer ribsgele

bullet

½ citron

bullet

½ appelsin 

bullet

ca. 1 dl Portvin

FREMGANGSMÅDE:
  1. Paté:
  2. Leveren blendes og smages til med salt peber, paprika og timian.
  3. Ca. 50 g smør kommes i en stor gryde sammen med 2 fed knust hvidløg, og varmes op evt. sammen med en anelse olie hvorefter levermassen brunes heri, hurtigt og under konstant omrøring.
  4. Resten af smørret (ca. 150g) opvarmes og skummes fri for æggehvidestoffer, hvorefter det tilsættes, og der ”brændes af” med Pernod.
  5. Der spædes med lidt Portvin og tilsæt en anelse mel for at samle levermassen.
  6. Et ildfast fad fores med bacon, levermassen hældes i og laurbærbladene lægges på.
  7. Pateen sættes i forvarmet ovn i ca. 20 – 30 minutter ved 200 grader.
  8. Sauce Cumberland:
  9. 3 – 4 spiseskeer ribsgele komme i en gryde, sammen med den revne skal og saften af ½ citron og ½ appelsin.
  10. Blandingen koges ind under tilsætning af Portvin.
  11. Når det er færdig hældes saucen i en skål og sættes på køl.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Peberbøf

bullet

4 Ribeye bøffer

bullet

1,5 spiseske syltede grønne Madagaskarpeber

bullet

Alm. sort peber

bullet

¼ dl Pernod

bullet

ca. ½ dl piskefløde

bullet

salt

bullet

soja

bullet

evt. Maizena jævner

bullet

ca. 16 mellemstore aspargeskartofler

bullet

ca. 1 spiseske Provencekrydderi

bullet

olie

Salat

bullet

2 Hjertesalat

bullet

1 rødløg

bullet

4 tomater

bullet

½ bk. champignon

bullet

olivenolie

bullet

Balsamicoeddike

 

 

 

 

FREMGANGSMÅDE:

Peberbøf

  1. De 4 bøffer krydres med alm. sort peber.

  2. Bøfferne kommes på en varm pande m. olie sammen med de grønne Madagaskarpeber, - ca. 3 minutter på hver side.

  3. Der flamberes med Pernod.

  4. Bøfferne tages af og dækkes med alufolie.

Sauce

  1. Saften fra stegningen bliver på panden, og tilsættes piskefløde.

  2. Smages til med lidt salt og soja.

  3. Evt. jævnes yderligere med maizena.

Kartofler

  1. Aspargeskartoflerne skylles grundigt, skæres igennem på langs og kommes i en bradepande.

  2. Drysses med Provencekrydderi og dryppes med olie.

  3. Sættes i ovn ca. 45 minutter ved 220 grader.

Salat

  1. Grønsagerne snittes (tomaterne i både) og komme i en skål.

  2. Dressing: Olie og Balsamicoeddike.