HERREMAD 
   MENU
12.03.2024

 

Små kartoffelhapsere

Brød med bacon og asparges

Små Tapas spyd med agurk, melon og feta

Små hapsere med ost og pølse

Fish n’ Chips

Hjemmelavet mayonnaise

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Små kartoffelhapsere:

Ingredienser til 4 personer (8 stk.).

bullet3 kartofler
bullet3⁄4 bdt purløg
bullet75 g mayonnaise
bulletsalt
bulletpeber
bullet2 skiver rugbrød
bulletlidt smør
bulletristede løg
bulletkarse eller ekstra purløg til pynt
 
Små kartoffelhapsere:

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne dampe af i gryden, og sæt dem derefter i køleskabet, så de kan køle helt af.

  2. Klip eller hak purløg helt fint, og rør det sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber, og kom evt. purløgsmayonnaisen op i en sprøjtepose.

  3. Rist rugbrødsskiverne i lidt smør på en pande ved middel varme. Skær hver skive i fire stykker.

  4. Skær kartoflerne i ca. 2-3 mm tykke. Fordel kartoffelskiverne på rugbrødsstykkerne, så de ligger lidt forskudt.

  5. Sprøjt lidt purløgsmayo på hvert stykke - gerne ned langs midten, så det ser fint ud. Drys med lidt ristede løg, og pynt kartoffelmadderne med karse eller ekstra purløg.

 

Brød med bacon og asparges:

Ingredienser til 4 personer (8 stk.).

bullet5 g gær
bullet¼ dl. Vand (lunken)
bulletlidt salt
bullet½ spsk olie
bullet113 g hvedemel
bullet½ bdt asparges (à 16 stk.)
bullet½ pk bacon (à 8 skiver)

 

Brød med bacon og asparges:

Fremgangsmåde:

  1. Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og melet lidt ad gangen, til der ikke er mere mel tilbage.

  2. Ælt dejen godt, og lad den hæve i 30 minutter. Form brødene.

  3. Skyl aspargesene, knæk de træede ender af, og kassér dem. Skær alle baconskiverne over på midten, vikl et stykke bacon rundt om hver asparges, og læg dem til side.

  4. Ælt dejen let igennem, og del den i det angivne antal stykker.

  5. Rul dejstykkerne til aflange pølser, og vikl hver pølse rundt om aspargesene med bacon.

  6. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i 12 minutter ved 220 grader.
     

Små Tapas spyd med agurk, melon og feta:

Ingredienser til 4 personer (8 stk.).

bullet0,17 agurk
bullet58 g vandmelon
bullet33 g feta (i blok)
bullet6 cherrytomater
bullet0,17 bdt mynte
bullet12 tandstikker
 
Små Tapas spyd med agurk, melon og feta:

Fremgangsmåde:

  1. Skyl agurken. Brug en kartoffelskræller til at skrælle lange, tynder strimler af agurken.

  2. Skær skrællen af melonen, og skær den i små tern. Skær ligeledes feta i små tern.

  3. Skyl cherrytomater, og skær dem i halve.

  4. Start med at sætte den ene ende af en agurkestrimmel på en tandstikker. Sæt dernæst en halv cherrytomat på, og vikl agurken rundt om. Sæt efterfølgende et stykke vandmelon tern og et mynteblad på, og vikl agurken rundt om endnu engang. Slut af med et stykke feta.

Små hapsere med ost og pølse:

Ingredienser til 4 personer (8 stk.).

bullet8 skiver baguette
bullet100 g gouda ost (med chili)
bullet50 g chorizo-pølse
bulletca. 1⁄2 dl grøn pesto (god, frisk pesto)
Små hapsere med ost og pølse:

Fremgangsmåde:

  1. Rist brødskiverne, til de er dejligt sprøde. Skær imens osten og chorizopølsen ud efter det antal hapsere, du vil lave (8 stk.).

  2. Halver brødskiverne, og læg en skive chorizo-pølse på hver.

  3. Placér et stykke ost ovenpå.

  4. Slut af med at fordele den grønne pesto på alle de små hapsere. Det passer med cirka én tsk. pesto på hver.
     

Fish n’ Chips:

Ingredienser til 4 personer.

bullet200 gr.Torskefilet eller Kuller
bullet2,5 dl øl
bullet200 g mel
bulletSalt og peber
bulletOlie til at fritere i

Pommes Frittes

bullet1 kg bagekartofler
bulletOlie
bulletSalt

Sauce Tatar

bullet1 dl mayo
bullet1 dl creme fraiche
bullet2 spsk finthakkede kapers
bullet4 spsk finthakkede cornichoner
bullet1 tsk dijonsennep
bulletSaft og skal af en citron
bulletFinthakkede krydderurter ( purløg, persille og dild )
bulletSalt og peber

 

Fish n’ Chips:

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, bagepulver, salt og peber

  2. Pisk langsomt øllet i, den skal være lind og flydend. Lad den hvile i ca 30 min.

  3. Skær fisken ud i passende stykker. Husk, at vi laver tapas!!!!

  4. Varm olien op. Dyp fiskestykkerne i øldejen og bag dem i olien til de er gyldne.

  5. Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt inden servering

Pommes Frittes

  1. Skræl og skær kartoflerne i pommes frites

  2. Udvand dem i iskoldt vand, ca 1 time

  3. Tør kartoflerne grundigt og kog dem i olie v/ 140-150 c, 5-6 min. De skal blive møre, men ikke tage farve

  4. Kog af flere gange

  5. Lige inden servering, koges fritterne igen i olie v/ 190 c.

  6. Lægges på fedtsugende papir og drysses med salt inden servering

Sauce Tatar

  1. Rør alle ingredienserne sammen og smag det godt til

     

Hjemmelavet mayonnaise:
(
Deles mellem Kartoffelhapserne og Sauce Tatar)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

12 æggeblommer

bullet

1 spiseske vineddike

bullet

Salt

bullet

1 dl. Olie
 

Hjemmelavet mayonnaise:


Fremgangsmåde:
 

  1. Pisk æggeblommer, eddike og salt sammen til den bliver luftig.
  2. Pisk med stavblenderen, mens du langsomt tilføjer olie. Olien skal hele tiden blandes ind i mayonnaisen, inden du tilføjer mere olie.
  3. Forsæt indtil du har pisket alt olien ind i mayonnaisen.
  4. Smag til med salt og peber.